Jouw krachtigste bezit

Iets dat je altijd bij je hebt en je leven kan veranderen

 

“Aah, je geeft yoga. Dat is waarschijnlijk met veel ademhalen?”

“Ja, inderdaad…”

“Dat is dan niets voor mij!”

 

Ik vond het zo grappig: “ademen is niets voor mij”. Welke levende mens op aarde kan dat beweren?! We vinden het de normaalste zaak van de wereld dat onze ademhaling ons in leven houdt. We schenken er geen aandacht aan, laat staan dat we ervoor dankbaar zouden zijn. Jouw ademhaling is je mooiste “bezit”, dat er altijd voor jou is, dat altijd voor jou werkt en dat ervoor kan zorgen dat je leven een nieuwe wending krijgt.

 

Het maakt niet uit in welke situatie je terechtkomt, adem bewust diep in en uit en je zult merken hoe je perspectief verschuift: een bepaalde emotie kan je beter plaatsen of je ziet zelfs plots de positieve kanten van een bepaalde gebeurtenis. In plaats van je te laten overheersen door gevoelens en externe omstandigheden, zal je zien hoe jij de controle hebt over jouw leven. Al snel zal jouw innerlijke toestand zich in de buitenwereld manifesteren: er wacht een rustiger en harmonieus leven op jou. Bovendien zal je, door je te focussen op je ademhaling, als vanzelf de behoeften, waarschuwingen en spanningen van je lichaam voelen. Zo kan het zijn dat je plots merkt hoe verkrampt je nek is of hoe pijnlijk je schouders zijn. Door in een yogales je ademhaling met bepaalde bewegingen te synchroniseren besef je hoe goed het voelt om in de flow te zitten. De flow van harmonie, gemak en speelsheid: de flow die jouw leven kan zijn.

 

Als je natuurlijk graag een hectisch leven vol stress, spanning, pijn en kwaaltjes leidt, als je graag heel veel moeite doet om iets te verwezenlijken en als je de macht over jouw eigen leven liever uit handen geeft, dan geef ik jou gelijk: dan is ademen niets voor jou.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.