Yogastrologie

Waarom ik een yoga van de dierenriemtekens heb gemaakt

Astrologie is een ongelooflijk boeiend onderwerp waarin je je oneindig kan verdiepen. O.M. Aïvanhov behandelt in het boek De dierenriem, sleutel tot mens en universum de dierenriemtekens vanuit een spiritueel perspectief met de nadruk op het bereiken van vrijheid en geluk. Hij stelt dat de mens met zijn fysieke lichaam de cirkel van de dierenriem vertegenwoordigt waarin zijn geest gevangen wordt gehouden. Bij ieder teken hoort dus ook een lichaamsdeel (cf. kader hieronder).

Hoe kan je nu jezelf uit de cirkel van de dierenriem bevrijden? Ieder teken heeft een positief en een negatief aspect, een hogere en lagere natuur. De bedoeling is dat je de positieve aspecten ontwikkelt en tegen de negatieve vecht. Wanneer je erin geslaagd bent de lagere natuur van ieder teken te overwinnen en de hoge natuur van alle tekens te verwerven, ben je vrij. Belangrijke opmerking: iedereen bezit eigenschappen van alle tekens! Hier is een kort overzicht van de kenmerken:

 De dierenriem, sleutel tot mens en universum, O.M. Aïvanhov

Dat je dit weet, is natuurlijk noodzakelijk als je aan je eigen vrijheid en geluk wilt werken. Maar het zal uiteraard weinig uitmaken als je niets doet. Om je te helpen op je weg en woorden in daden om te zetten heb ik een yoga van de dierenriemtekens gemaakt. Bij ieder teken zullen we ons focussen op het verwerven van de positieve eigenschappen.  


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.